Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Активісти та правозахисники, вочевидь, піддаються більшій небезпеці, порівняно із особами, які не займаються громадською діяльністю. Тому необхідність у забезпеченні їх належної безпеки є значно вищою, бо довкола громадських активістів постійно нависають різні загрози та ризики, які роблять їхню діяльність вразливою.

Тому для молодих харків’ян з активною громадською позицією було організовано вебінар «Правовий захист активістів».

Спікером у заході, що відбувся в режимі Zoom-конференції 9 вересня, виступив президент Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», голова Харківського обласного осередку Асоціації УМДПЛ Юрій Чумак.

У своєму виступі він зупинився на питаннях цифрової безпеки, проведення мирних зібрань, спілкування з поліцією, убезпечення від звинувачень у дифамації, домедичній допомозі та самозахисту. При цьому супроводжував це низкою відеолекцій з онлайн-курсу «Громадський активізм: без пошкоджень та проваджень», підготовленого експертами Асоціації УМДПЛ.

Наприкінці правозахисник представив онлайн-додаток від Асоціації УМДПЛ «Твоя безпека» та поділився корисними контактами. Серед яких телефон єдиного контакт-центру державної системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

«Адже у випадках, коли необхідна юридична поміч, не слід брати поради в бабусь на лавочках, потрібно звертатися до фахових правників системи БПД», – наголосив Юрій Чумак.

Георгій Кобзар