Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Така фраза прозвучала під час онлайн-обговорення зі студент(к)ами Харківського осередку «Української академії лідерства» документальної стрічки «Не хвилюйся, двері відчиняться» з репертуару Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Цей фільм української режисерки Оксани Карпович знято в електричках, що курсують між Києвом та кількома провінційними містечками. Слідуючи за людьми та сім’ями з одного засмальцьованого вагона до іншого, зі станції на станцію, глядачі заглиблюються в їхні повсякденні турботи…

По закінченні перегляду студент(к)и УАЛ (Харків) напрочуд активно долучилися до дискусії, розбирали естетику та багатошаровість візуального ряду стрічки, висловлювали свої думки з приводу режисерських ходів, коментували та аналізували.

І зійшлися на думці, що показана електричка з багатьма персонажами, що її «населяють» – це певний зріз усієї України, з нашими проблемами та надіями, болями та радощами, матеріальною бідністю та духовним багатством, а також – із непереборним оптимізмом.

Як зауважив голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», регіональний координатор Мандрівного Docudays UA на Харківщині Юрій Чумак (який модерував захід), кіно було пречудовим, а обговорення – просто фантастичним!

Напевно, і студент(к)ам зустріч із Docudays UA дуже сподобалася!

Дякуємо за сприяння в організації заходу ментору УАЛ (Харків) Івану Чубукіну!

#DocudaysUAнаХарківщині