Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

У рамках спеціалізації практичних працівників підрозділів реагування патрульної поліції відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія працівника підрозділу реагування патрульної поліції з громадськими формуваннями та підрозділами Національної поліції». Захід, організований кафедрою адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, проходив у форматі конференції Zoom.

У заході взяли участь практичні працівники підрозділів реагування патрульної поліції Дніпропетровської та Хмельницької областей.

У ході проведення круглого столу були обговорені актуальні організаційно-правові проблеми участі громадян в охороні громадського порядку та публічної безпеки, визначено роль громадських формувань у співпраці з поліцією.

В обговореннях взяла участь керівниця проєкту «Шерифи для нових громад», директорка ГО «Інформаційно-ресурсний центр «Правовий простір» Наталя Бімбірайте, яка розповіла про успішний досвід малих і середніх громад у самостійному вирішенні безпекових проблем.

Про актуальні проблемні питання спеціальної та правової підготовки членів громадських формувань, а також нормативно-правове регулювання такої підготовки розповів координатор проєкту «Шерифи для нових громад» у Харківській та Дніпропетровській областях Юрій Чумак.

Старша викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, майор поліції Світлана Рижкова, яка виступала модератором зазначеного заходу, наголосила на необхідності законодавчого закріплення інституту добровільних помічників поліції. Та зазначила, що такий захід надає змогу створити дискусійну платформу між представниками громадськості та представниками практичних підрозділів для обміну досвідом та вироблення практичних рекомендацій, їх впровадження у роботу відповідних органів та підрозділів Національної поліції.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ