Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Під таким гаслом проходив у Харкові Всеукраїнський форум молодіжних рад. В якому взяв участь голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», комунікатор Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Чумак.

Правник провів заняття з представниками молодіжних рад з різних регіонів України, тематикою якого стала «Адвокація та залучення молоді до прийняття рішень на місцевому рівні».

Юрій Чумак зауважив, що адвокація – це діяльність, спрямована на представництво та захист громадських інтересів. І, завдяки тому, що постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи» від 18.12.2018 р. № 1198 наділяє молодіжні ради місцевого рівня значним обсягом функцій і прав, вони мають користуватися цими повноваженнями та конструктивно лобіювати (адвокатувати) вирішення питань місцевого значення у молодіжній сфері.

Крім того, молодіжні лідери згадали й різні форми участі членів територіальної громади в місцевому самоврядуванні та інструменти впливу на прийняття рішень на місцевому рівні.

Як наголосив спікер, у разі, якщо в представників молодіжних рад не вистачає юридичних знань або якщо владники порушують права й законні інтереси молоді, слід звертатися до центрів і бюро державної системи безоплатної правової допомоги.

Георгій Кобзар