Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

14 вересня 2021 року в Харківській райдержадміністрації в рамках проєкту «Everyone has to be protected» («Кожен має бути захищений») відбувся круглий стіл, в якому взяв участь заступник голови райдержадміністрації Андрій Андрєєв.

Проєкт впроваджується ГО «Ти потрібен Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Метою проєкту є висвітлення проблеми відсутності процедури захисту потерпілих від домашнього насилля осіб чоловічої статі, а також адвокатування виділення в Харківській області місць для потерпілих чоловіків в шелтерах та забезпечення іншими видами захисту.

Проєкт реалізується в Харківській області як пілотний — на даний час на території України відсутні жодні постійно діючі приюти, де чоловіки можуть переховуватись від домашнього насилля.

Партнерами проєкту є Харківська обласна державна адміністрація та Головне управління Національної поліції в Харківській області, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, міські ради Харківської області, із боку громадського сектору – ГО «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА», ініціатива «Чоловіки проти домашнього насильства».

У ході обговорення в рамках круглого столу були висвітлені кількісні та якісні показники органів по протидії домашнього насилля МВС України, управлінь соціального захисту, безоплатної правової допомоги в Харківському районі, вислухані пропозиції від громадського сектору та інших зацікавлених осіб.

Отримана інформація буде опрацьована та підготовлена у вигляді рекомендації для впровадження позитивних змін у відповідних територіальних громадах та на рівні району та області.

Харківська райдержадміністрація