Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Минулого тижня наш модератор Юрій Чумак провів свій ювілейний 100-й кінопоказ у кіноклубі «ДУМАй!» Docudays UA на Харківщині.

«Ми станемо щасливими, коли переможемо» – так звучала тема заходу для курсантів Кременчуцького льотного коледжу. Дивилися стрічку польського режисера Павела Височанські «Коли-небудь ми станемо щасливими».

Юрій Чумак давно закоханий у документальне кіно. Його відносини з фестивалем Docudays UA почалися ще у 2005 році, коли він вперше потрапив на кінопоказ у Києві. «І я буквально закохався. Це була любов з першого погляду на кіноекран, – якось написав він на своїй фейсбук-сторінці, – Документальне кіно мене привабило своєю проникливою чесністю, відкритістю».

Пізніше Юрій почав сам проводити кінопокази документальних стрічок, спочатку в Чугуєві, а потім – по всій Україні. У 2017 році він відкрив кіноклуб «ДУМАй!». І з того часу провів вже 100 кінопоказів!

Протягом цих років Юра став автором багатьох сценаріїв обговорення фільмів, кілька разів його кіноклуб ставав найкращим кіноклубом року. А тогоріч він переміг у конкурсі адвокаційних проєктів.

Повномасштабна війна застала Юру з родиною одним з перших, їхнє місто Чугуїв почали обстрілювати зранку 24 лютого. На щастя, їм вдалося евакуюватися, і Юра відновив свою правозахисну та кіноклубну діяльність.

Попри бойові дії, переїзди та радикальні життєві зміни, Юрій та інші наші модератор(к)и не припиняють працювати (та дивувати нас). Хіба цих людей спинити чи перемогти? Ми впевнені, що це неможливо.

Щиро вітаємо та підтримуємо Юру! Все буде Україна!

Кіноклуби Docudays UA