Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

9 серпня 2018 року відбувся Харківський форум з громадської безпеки, організований Регіональним представництвом Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

До участі були запрошені працівники правоохоронних органів та представники організацій громадянського суспільства.

Під час Форуму речники Регіонального представництва КМЄС у Харкові презентували свою діяльність, а в учасників заходу була можливість обмінятися інформацією про власні організації та обговорити перспективи співпраці в царині забезпечення громадської безпеки та шляхи розвитку співпраці між громадами та правоохоронними органами.

Зокрема, голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціації УМДПЛ) та координатор проекту «Шерифи для нових громад» Юрій Чумак розповів про проект та його реалізацію в Харківській області, а також поділився досвідом проведення правоосвітніх заходів для молоді та підлітків з використанням анімаційного фільму «Ти і поліція», підготовленого Асоціацією УМДПЛ.

DSC01537

Правозахисник наголосив на необхідності в сфері взаємодії поліції з громадськістю робити акцент на залученні активних громадян до участі у забезпеченні публічного порядку в громадах. Використовуючи різні форми роботи «шерифів» – громадські формування з охорони громадського порядку, інспекторів сільських та селищних рад, включення безробітних до інформування щодо запобігання порушень громадського порядку тощо.

На Форумі громадські активісти дізналися про майбутні ініціативи та проекти, зокрема про кампанію з підвищення безпеки дорожнього руху, заплановану на вересень 2018 року, та майбутню програму «Сусідська варта», в рамках якої мешканці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у Харкові отримають інформацію про те, як захистити майно та зробити своє місце проживання безпечнішим.

Як зауважила радник-тренер з питань незалежного врядування, кадрової політики КМЄС Алета Вебер, у наступні місяці пріоритетним напрямком діяльності Регіонального представництва в Харкові буде посилення співпраці між організаціями громадянського суспільства та правоохоронними органами.

Георгій Кобзар