Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Захід проводився в рамках Всеукраїнського тижня права.

Ініціатором виступила Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів. В роботі «круглого столу» взяли участь представник громадської організації Юрій Чумак та співробітники Управління превентивної діяльності, Управління карного розшуку, Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління.

Під час «круглого столу» учасники говорили про стан дотримання прав і свобод уразливих груп населення з боку працівників поліції, принципи, якими керуються поліцейські під час службової діяльності, а також випадки дискримінації наркозалежних, секс-працівниць тощо.

За словами оперуповноваженого Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Олени Саморукової, безпідставне обмеження прав певної групи людей працівниками поліції неприпустимо. «Поліція завжди дотримується в своїй роботі вимог Закону та принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями», – додала Олена Саморукова.

В ході дискусії присутні обмінялися досвідом та визначили заходи щодо підвищення рівня правового захисту громадян, зокрема уразливих груп населення.

За інформацією Відділу комунікації поліції Харківської області