Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

В умовах війни підлітки-переселенці стали категорією молоді, яка потребує особливої сердечної уваги. І в березні 2023 року у самому серці України відкрився благодійний юнацький клуб «СвіТи Черкаси». На його базі працює табір для дітей-ВПО, в якому регулярно проводяться цікаві та корисні заходи.

26 травня в гості до молоді завітав пересувний кіноклуб Docudays UA «ДУМАй!», очільник якого Юрій Чумак запропонував для перегляду та обговорення короткометражні документальні стрічки «Чемпіонка» (Угорщина) та «Карла і Нордал» (Норвегія).

Перша розповідає про юну ромку, яка готується до головної події свого життя – престижного боксерського турніру. Від маленького спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але, завдяки своїй наполегливості та налаштованості на перемогу вона досягає своєї мети.

А друга – про сестричку та братика (останній має особливі освітні потреби) – надихає на роздуми про безмежність толерантності та любові.

По завершенні заходу керівниця табору для дітей-ВПО при благодійному юнацькому клубі «СвіТи Черкаси» Діна Проскура зазначила: «Ми дуже вдячні пану Юрію за увагу до деталей (приємно, коли модератор одразу вивчив імена всіх учасників), за цікаву організацію перегляду, за активності, за дотепну подачу опитувальника, за те, що кожен із задоволенням висловив свої міркування та зробив висновки. І ми раді, що сьогодні налагодилася співпраця з кіноклубом Docudays UA, адже якісне документальне кіно є файним інструментом, що розвиває в юнаків та дівчат навички мислити та обґрунтовувати власну думку, дає засадниче розуміння цінності та важливості прав і свобод людини».

Довідково: кінопоказ був приурочений до Всесвітнього дня змагань 26 травня. Цей день організується кожного року міжнародною асоціацією «Спорт для всіх» (TAFISA). Представники громадськості з усього світу змагаються з метою мотивування якомога більшої кількості людей бути фізично активними. Також це день, коли люди вшановують тих, хто бореться зі своїми проблемами і викликами.

Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France. Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

Георгій Кобзар