Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

17 лютого 2018 року до Реабілітаційного центру «Шанс» (Харків) завітав кіноклуб медіа-просвіти Docudays UA «ДУМАй».

Голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» правозахисник Юрій Чумак розповів про Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та представив документальну стрічку «Коли-небудь ми станемо щасливими» (Польща, режисер Павел Височанські) з репертуару кіноклубів Docudays UA.

У фільмі йдеться про юнака Даніеля з депресивного містечка Ліпіни. Підліток прагне стати відомим режисером та «озброєний» відеокамерою, розпитує дітей та дорослих про їхні мрії. Одночасно перед глядачами постає харизматична бабуся Даніеля, яка турбується про нього.

DSC04012

Головний герой навіть допомагає трьом підліткам «доторкнутися» до омріяного. Одна з дівчат побувала на день дитячою вихователькою, друга – фотомоделлю, а парубку, що заявив про бажання стати «злочинцем», було запропоновано відвідати в’язницю та поспілкуватися з засудженими. Останні провели зі зніяковілим молодиком дуже ефективну виховну роботу, пояснивши, що дурні думки до добра не приведуть, а згаяні в тюрмі дні та роки вже ніколи не повернеш. І він запам’ятав на все життя чітку раду: «Дякуй за кожен нормально прожитий день!».

По закінченні перегляду Ю. Чумак відповів на питання присутніх та зазначив, що слоган Фестивалю «Перемагай щодня» може стати гаслом для кожного з вихованців «Шансу». І додав: «Щоб позбавитися від певної хворобливої залежності, щоб стати щасливим та щоб здійснити мрії – потрібні щоденні кроки задля їх здійснення».

Довідка: Реабілітаційний центр «Шанс» (Харків) надає комплексну допомогу людям, які потрапили в наркотичну, алкогольну чи ігрову залежність. У роботі фахівці Реабілітаційного центру використовують програму «12 кроків», яка застосовується в усьому світі для реабілітації людей з різними формами залежності.

Георгій Кобзар

Фото Андрія Чумака