Warning: A non-numeric value encountered in /home/chuv/centrduma.org.ua/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Select Page

Чугуївська загальноосвітня школа №7 цього року пройшла конкурсний відбір та започаткувала на своїй базі літній табір GoCamp-2018. У таборі діти не тільки розвивають свої навички розмовної англійської мови, але й спілкуються з волонтерами, отримують нові й корисні знання, вміння та навички під час різноманітних заходів.

Так, 2 серпня до Чугуївського GoCamp завітав пересувний клуб Docudays UA «ДУМАй!», що працює на базі Центру правових та політичних досліджень «ДУМА». І голова Центру «ДУМА» правозахисник Юрій Чумак представив свою улюблену стрічку з репертуару кіноклубів Docudays UA – документальний фільм «Коли-небудь ми станемо щасливими» (режисер Павел Височанські, Польща).

DSC01084

У картині йдеться про Даніеля – юнака з депресивного містечка у південній Польщі. Озброєний відеокамерою, він розпитує своїх земляків – дітей та дорослих – про їхні мрії. І навіть допомагає трьом підліткам «доторкнутися» до жаданого: одна з дівчат побувала на день дитячою вихователькою, друга – фотомоделлю, а парубку, що заявив про бажання стати «злочинцем», було запропоновано відвідати в’язницю та поспілкуватися з засудженими…

«Чи є сенс мріяти?» – спитав Ю. Чумак у дітей після перегляду. І, хоча думки хлопчиків та дівчат розділилися, коли їх запросили докладніше обґрунтувати свої міркування, вони зійшлися: потрібно не просто мріяти, а наполегливо працювати, аби мрії втілилися в життя.

DSC01101

Як зауважила ініціаторка створення табору, вчителька англійської мови Чугуївської ЗОШ №7 Ірина Яськова, «ми робимо все, аби час, проведений дітьми в GoCamp, був дуже насиченим, і правозахисне кіно від Docudays UA стало справжнім відкриттям для наших вихованців».

Довідково: GoCamp – це найбільша волонтерська програма в Східній Європі, що працює під гаслом: «Ми прагнемо виховати нове всебічно розвинене та освічене покоління свідомих громадян України, здатних до навчання впродовж життя і готових до викликів 21-го століття; надихати молодь вільно володіти іноземними мовами та бути відкритими до інших культур і досвідів».

Георгій Кобзар